בשנת 2019 התקיים האירווזיון בישראל ואנחנו לקחנו חלק משמעותי בחגיגה!
שני חצאי הגמר והגמר הגדול הונגשו לעיוורים וכבדי ראייה באמצעות ערוץ יוטיוב ייעודי.
ככה זה נראה ונשמע:
אז איך מנגישים את השידור הנצפה בעולם? ומה זה בעצם תיאור קולי? תיאור קולי הינו שירות המסייע לעיוורים ולקויי ראיה לצרוך תכנים ויזואליים וזאת באמצעות קריינות מיוחדת המתארת עבורם את המתרחש על המסך, בהצגות או במופעים שונים. לקראת מופעי האירוויזיון נפתח ערוץ יוטיוב ייעודי בו שולב השידור הטלוויזיוני עם קריינות מיוחדת שתיארה את הבמה הססגונית, המתמודדים, התלבושות, הגלויות שצילמו עבור כל מדינה, בקיצור כמעט כל דבר שרואים בטלוויזיה :)
הכירו את צוות המנגישים!
אביגיל רז תנגיש את חצי הגמר הראשון ב- 14.5 ואת הגמר ב- 18.5. מנהלת רפרטואר וקריינים בספרייה לעיוורים וקריינית בעצמי. עוסקת בתחום התיאור הקולי כ-5 שנים. הנגשתי, בין היתר, את הסרטים: יונה, גט, סוף העולם שמאלה, יוסי וג'אגר, אגדת המלך שלמה. את הסדרות: בשבילה גיבורים עפים, פמת"א. את ההצגות: אילוף הסוררת, חולה אהבה בשיכון ג', גורודיש, רומיאו ואמא, פולישוק. ובשנתיים האחרונות הנגשתי גם את הפסטיגל.
ארז טודרס ינגיש את חצי הגמר הראשון ב- 14.5 אני מוזיקאי, דיג'י והבעלים של לייבל התקליטים Todres Records. במסגרת עבודתי כקריין בספרייה זכיתי להיות חלק מהקמת מחלקת התיאור הקולי ב-2014. כיום אני המתאר הקולי היחיד שעוסק הן בתיאור קולי בפועל והן בבימוי והפקה של פרויקטים אחרים, עם התמקדות בקולנוע וטלוויזיה. בין עשרות הפרויקטים השונים תיארתי קולית את פאודה (עונות 1+2), ואלס עם באשיר, אין אריות בת"א, אלכס חולה אהבה ומלאכי השביל, וביימתי את התיאור הקולי של בשבילה גיבורים עפים, סיפור אחר, אגדת המלך שלמה, המתנחלים, שלאגר והחיזיון האור קולי במגדל דוד.
אבי שחרון ינגיש את חצי הגמר הראשון ב- 14.5 ואת הגמר ב- 18.5. קריין ואיש תאטרון. מקריין בספריה לעיוורים למעלה מ-20 שנה. ב-5 השנים האחרונות עוסק בהגשת סרטים הצגות ומופעים עבור קהילת העיוורים וכבדי הראיה. בין עבודותיי סרטים כמו: גבעת חלפון אינה עונה, צ'רלי וחצי ומיתה טובה. הצגות שהנגשתי: קזבלן, אופרה בגרוש, סבוטאז ועוד. כמו כן הגשתי מופעי אופרה, טקסי הדלקת המשואות בהר הרצל, החיזיון האורקולי במוזיאון מגדל דויד וכנסים שונים.
נועם אקוטונס מפיק את הנגשת מופעי האירוויזיון. עובד בספרייה לעיוורים כ-4 שנים כבמאי תיאור קולי בסרטי קולנוע ישראליים. בין הסרטים שביימתי - ואלס עם באשיר, הקיץ של אביה, ללכת על המים, חתונה מאוחרת, קלרה הקדושה, אלכס חולה אהבה ועוד רבים אחרים. כמו כן מנגיש בימים אלה את ההצגה 'רומיאו ואמא' של תיאטרון הקאמרי.
© כל הזכויות שמורות לספריה המרכזית לעיוורים ובעלי לקויות קריאה.
לחץ טאב להמשך