Book

Hello, Guest

 |   Forgot Password  |   Registration
Formats: Format iconBraille  Braille
Format iconUppercase  Large print
Unable to find the format you want? Click here to contact us.
Language: עברית | العربية
Genre: Stories
Publisher: أزمنة للنشر والتوزيع
Publishing year: 1999
Translation: ترجمة: سعيد الغانمي.
Length: 87 Pages / 1 Large Print pages / 2 Braille volumes

Book summary:

כך מתאר בורחס את ספרו זה: "הספר מכיל שלושה-עשר סיפורים. המספר הוא מקרי או גורלי – שתי המילים בהחלט נרדפות כאן – אך לא מאגי. אם מכל כתביי היה עליי להציל אחד בלבד, הייתי מציל את הסיפור 'הקונגרס', שהוא בעת ובעונה אחת האוטוביוגרפי ביותר והפנטסטי שבכולם. כמו כן, לא אסתיר את יחסי המיוחד לסיפור 'ספר החול'. יש בספר גם סיפור אהבה, סיפור 'פסיכולוגי' וסיפור עלילה, המתאר אפיזודה דרמטית בתולדות הרפובליקות שבכאן..." ואכן, בסיפורי קובץ זה ימצא הקורא את כל מרכיבי עולם-מחשבתו וכל קסמי סגנונו המטפורי המיוחד של בורחס במיטבם, סובבים בעולם דמיוני מוזר, שאין כמחבר זה היודע להסוותו בנופי המציאות הריאלית – אולי משום שהגבולות בין דמיון למציאות הם כה עבירים בתודעתו. העולם הפנטסטי בסיפורי בורחס חופשי מחוקי הזמן והחלל, המעיקים על המחשבה האנושית ומגבילים אותה. כתוצאה מהחופש הבלתי-מוגבל הזה מאבדים האנשים, המקומות וההתרחשויות את הממדים הכובלים אותם בכבלי החד-פעמיות, והם פורצים לעבר מרחבים המשרים עלינו אווירה חלומית וקסומה.مجموعة قصصية مكونة من 13 قصة.


 
 
 
 

List with 0 items

     

Maybe you will also be interested in …

האלף /, الألف

קובץ סיפורים. גם כאן ניגש בורחס לנושאים עיוניים "כבדים" כמו הקיום, הזמן, המשמעות וכו', ומעצב אותם בדרכו המיוחדת, האירונית והלירית כאחת, לסיפורים ספרותיים מחכימים, מרגשים ומשעשעים.مجموعة قصصية

more information

סיפורים קצרים נבחרים, قصص قصيرة مختارة

לקט סיפורים קצרים של סופרת המתח הידועה אגתה כריסטי שבהם מככבים גיבוריה המפורסמים כמו הרקול פוארו ומיס מארפל.مجموعة قصص قصيرة للكاتبة المشهورة أجاثا كريستي فيها عدد من أبطالها المشهورين: هيركيول بوارو، الآنسة ماربل، تومي وتوبنس، باركر باين.

more information

סיפורי סבתא שלי, וסיפורים נוספים, حكايات جدتي وأقاصيص أخرى

סיפורים ישנים, חלקם סיפורי מורשת, וחלקם הועברו מדור לדור, וסופרו לנו על ידי הסבתות שלנו. ייתכן שהסבתות שלך סיפרו לך אותם יום אחד...حكايات قديمه بعضها من التراث وبعضها تداولتها الاجيال وحكتها لنا الجدات .. كنت قد جمعتها منذ زمن وحال الوقت كي تتذكرونها معي لعل جداتكم قد حكتها لكم ذات يوم

more information