Advanced Search Click Tab to continue
author: הרמתי, שלמה
עשיית העברית ללשון החיים בארץ-ישראל ביזמת בן-יהודה ועמיתיו, היא תופעה ייחודית בבלשנות, עד שרבים מכנים אותה "נס תחיית העברית". אולם מחבר הספר מציע לכך הסבר רציונלי, המעוגן בעובדה, שבכל הדורות המשיכה הלשון העברית להתפתח בכתב ולהתאים עצמה לצורכי כל דור: היה קיים בכל הדורות "שיח שפתיים" עברי בצורת הוראה ונאום בעברית. במידה פחותה היה גם שימוש בדיבור עברי לתקשורת ארעית, בייחוד בפגישות בין יהודים יוצאי ארצות שונות. בתקופות אחדות ובמקומות מסוימים היה שימוש רב יותר בדיבור עברי, עד שנוצרו ניבים מקומיים של דיבור עברי-עממי. על כל אלה הביא המחבר עדויות בכל פרקי הספר, כולל עדויות על דיבור עברי של לא יהודים. בספר זה המחבר מוכיח, שבן-יהודה היה מודע לעובדה, שהדיבור העברי לא מת לגמרי. כן ידע, שבמשך מאות שנים התפתח בארץ-ישראל דיבור עברי-עממי כאמצעי קשר בין יהודים שבאו מארצות שונות. בן-יהודה כתב על כך ואף הגדיר את משימתו לא כהחייאת הדיבור העברי, אלא כשיפורו והעשרתו, כדי להכשיר את העברית להיות לשון החיים בארץ.
ספר הניבים הגדול כולל כ-5000 ניבים, והוא המקבץ הגדול ביותר של ניבים עבריים שנאסף אי-פעם כשבצד כל ניב מופיעים מקורותיו, פירושו ומשמעותו וכן הדגמות כיצד ניתן לשלבו בכתיבה ובדיבור.
איך המציאו הישראלים את המילה "שרימפסים"?, מתי החליף ה"מארז" את ה"אריזה"?, על מה מלמד השיבוש "וידוי הריגה"? , איזה מין חופשה היא "חופשת לידה"?, מי נמצא ב"אלפיון העליון"? , בין מי למי מפריד "קו העוני"? , ולמה מנומס יותר להגיד "סיימתי" מאשר "גמרתי"?. "ללא מילים- התרבות הישראלית בראי השפה" מציע ניתוח מקורי, שנון ומעורר מחשבה של כמאה מלים ומונ...
צורנים בשפה - מילים - הפועל - שם-העצם - שם התואר.
ספר ללימוד עברית. נועד לתלמידים מתחילים-מבוגרים בארץ ובתפוצות. מבוסס על תכנית הלימודים החדשה של האגף לחינוך מבוגרים במשרד החינוך. עם מילון תואם.
Total listening time: Hours
Add to Mail Orders Basket
Dear subscribers,Pay attention! CD duplicating is only done partially and most of the books are not availablefor mail delivery. Please accept our apologies! All the books can be listened to through the library websiteor in the "Krakal" application.
Select title format " " - press Tab to select required format
Item successfully added to 'Save for Later' list Quick Access Bar
Rating Click Tab to continue
Click Tab to continue
NOCD:langOrder NOBRAIL:langOrder NOAG:langOrder