סדנת כתיבת פזמונים - שאלות ותשובות

כניסה לקטלוג הרשמה

(success)
(success)

סדנת כתיבת פזמונים - שאלות ותשובות

שאלות

  1. מי יכול להשתתף בסדנה? 
  2. מתי והיכן תתקיים הסדנה? 
  3. סדנת כתיבה זה תחום רחב מאוד, האם מדובר בכתיבת שירה? סיפורת? כתיבת תודעה? 
  4. האם אפשר להיעזר בסדנה לכתיבה טיפולית? 
  5. אפשר בכלל ללמוד לכתוב? זה לא כישרון שנולדים אתו? 
  6. אני אוהב לכתוב בשביל הכיף, "כותב למגירה" ולא מתיימר להוציא ספר לאור, האם הסדנה רלוונטית לי? 
  7. מה בעצם קורה בסדנה כזאת? 
  8. אני אדם ביישן ולא בטוח שארגיש נוח שדברים שכתבתי ייקראו. חייבים להקריא? 
  9. כיצד הסדנה מונגשת לאנשים עם עיוורון ולקות ראייה וקריאה? 
  10. כיצד מתרגלים את הכתיבה בשיעורים? 
  11. אני עיוור ומגיע עם מלווה. האם גם הוא יוכל להשתתף? 
  12. האם אנשים עם לקות ראייה או קריאה יכולים להשתתף בסדנאות אחרות של "סדנאות הבית"? 
  13. מהי עלות ההרשמה לסדנה? כיצד ניתן לשלם והאם יש מדיניות ביטולים? 
  14. כיצד מגיעים לספריה? 
  15. יש לי שאלות נוספות. למי עלי לפנות? 

תשובות

  1. מי יכול להשתתף בסדנה?
    תשובה: הסדנה הזו מיועדת לאנשים עם לקות ראייה או קריאה (לקות למידה, לקות פיזית וכו'), הרשומים כמנויים בספריה המרכזית לעיוורים ולבעלי לקויות קריאה. חשוב לדעת: כל אדם שרוצה לפתח ערוץ של הבעה עצמית, שיש לו יכולת כתיבה בסיסית, מוזמן להגיש מועמדות - לא צריך להיות משורר ולא צריך להיות מוזיקאי. לבירור זכאות צרו קשר עם מחלקת שירות הלקוחות של הספריה בטלפון 03-7756800 שלוחה 1, או כתבו לדוא"ל info@clfb.org.ilלחץ לחזרה.
  2. מה היקף הסדנה?
    תשובה: סדנאות הכתיבה מתקיימות במשך 10 מפגשים בני 2.5-3 שעות. לחץ לחזרה.
  3.  האם מדובר בכתיבת שירה? האם צריך לדעת להלחין או לשיר?
    תשובה: אנחנו מתמקדים בכתיבת שירים – פזמונים. לא מדובר בסדנת שירה אלא בסדנה לכתיבת פזמונים (שירים שמיועדים להלחנה). לחץ לחזרה.
  4. האם אפשר להיעזר בסדנה לכתיבה טיפולית?
    תשובה:  בהחלט כן. הסנדה היא מסע אל תוך הנפש מכוון שאנו מתעסקים עם מילים ועם רגשות ובאופן טבעי יש כאן אפשרות ממשית לתרפיה. לחץ לחזרה.
  5. אפשר בכלל ללמוד לכתוב? זה לא כישרון שנולדים אתו?
    תשובה: בהחלט אפשר ללמוד לכתוב, מכיוון שכל בנאדם הוא אדם חושב ולכן כל אדם יכול להביע את עצמו בכתב ולא מדובר בהכרח בכשרון מולד. כמובן שכישרון בסיסי מועיל מאוד, אבל גם כישרון צריך לפתח, וזה מה שננסה לעשות בסדנה – נלמד איך בונים דמויות מרתקות, איך מוליכים עלילה, איך יוצרים קשרים מיוחדים בין הדמויות השונות, נברר מאיזו נקודת מבט כדאי לכתוב את הסיפור שלנו ועוד. לחץ לחזרה.
  6. אני אוהב לכתוב בשביל הכיף, "כותב למגירה" ולא מתיימר להוציא אלבום, האם הסדנה רלוונטית לי?
    תשובה: כתיבה היא מתנה נפלאה שננסה לתרגל בסדנה איך להשתמש בה באופן עמוק ומיוחד. הסדנה היא קודם כל חוויה אומנותית וחברתית, שמייצרת למשתתפים מסע כתיבה אל עצמם והחוצה. ניתן להשתתף בשביל הכיף, כדי שהמגירה שלכם תהנה יותר, וניתן לקבל כלים לעבור לפסים מקצועיים אם תרצה. לחץ לחזרה.
  7. מה בעצם קורה בסדנה כזאת?
    תשובה: הסדנה מורכבת מעשרה מפגשים. כל מפגש מתחלק לשני חלקים – בחלק הראשון נצא לכתיבה בעקבות טריגרים שונים ומשונים שיתחלפו בכל שיעור ובחלק השני ניתן משוב כל פעם לשניים מחברי הקבוצה על שירים שלהם. לחץ לחזרה.
  8. אני אדם ביישן ולא בטוח שארגיש נוח שדברים שכתבתי ייקראו. חייבים להקריא?
    תשובה: לא חייבים שום דבר, אבל אם הבושה היא מפני חשש של ביקורת או השוואה תחרותית עם כותבים אחרים, אני יכול להרגיע שנעשה מאמץ גדול כדי לגבש קבוצה שהאווירה בה תהיה אווירה נעימה, לא תחרותית כי אם חווייתית. לחץ לחזרה.
  9. כיצד הסדנה מונגשת לאנשים עם עיוורון ולקות ראייה וקריאה?
    תשובה: ראשית, לכל סדנה מצטרף מלווה מטעם הספריה, המסייע לכל הזקוק בליווי פיזי עם הגעתו לספריה. מעבר לכך, כלל הלימוד יותאם לקהל המשתתפים. כלומר, לא יבוצעו תרגילים שידרשו יכולת ראייה או קריאת טקסט מודפס. לדוגמא, במקום לשאוב השראה מתמונה, נוכל להשתמש בקול, במישוש או בריח ועוד. מעבר לכך, אנו שמחים להכריז על שיתוף פעולה בין הספריה לבין ארגון מגדל-אור, שמטרתו לשפר את יכולות הכתיבה וההקראה העצמית שלכם!
    נציגי תחום ההדרכה השיקומית במגדל-אור יפנו טלפונית לכל כל מי שיגיש מועמדות, ויחדיו יבינו האם ואיזה סיוע טכנולוגי דרוש לכל משתתף בכדי לעמוד בתנאי הסף לקבלה לסדנה - עצמאות טכנולוגית בכתיבת וקריאת טקסטים. במידה והנכם חולמים להצטרף לסדנה אך אין לכם כלל ידע טכנולוגי רלוונטי, אתם מוזמנים להגיש טקסטים ולציין כי אתם זקוקים להדרכה מלאה. ההדרכה הטכנולוגית לצורך השתתפות בקורס תיעשה בספריה בבתל אביב. לחץ לחזרה.
  10. כיצד מתרגלים את הכתיבה בשיעורים?
    תשובה: כל משתתף צריך להביא אמצעי עזר לכתיבה הנגיש עבורו – החל ממחשב אישי, טאבלט וכל אמצעי טכנולוגי אחר, ועד לדף ועט. חשוב להדגיש, כי במידה והנכם נעזרים במנוע דיבור, יש להצטייד באוזניות אישיות, ובמידה והנכם מבקשים להביא מכשירים המייצרים רעש סביבתי (לדוגמא מדפסת פרקינס אישית), ייתכן ותצטרכו לבצע את כתיבת התרגול מחוץ לכיתת הלימוד, על מנת שלא להפריע ליתר המשתתפים. לחץ לחזרה.
  11. אני עיוור ומגיע עם מלווה. האם גם הוא יוכל להשתתף? 
    תשובה: לא. הסדנה מיועדת למשתתפים הרשומים בלבד. במידת הצורך ניתן להסתייע במלווה מטעם הספריה המלווה את הסדנה. המלווים מוזמנים להמתין בפינת ההמתנה שבספריה. לחץ לחזרה.
  12. האם אנשים עם לקות ראייה או קריאה יכולים להשתתף בסדנאות אחרות של "סדנאות הבית"?
    תשובה: בהחלט כן. כל השיעורים ב"סדנאות הבית" פתוחים בפני כל מי שעונה על הקריטריונים המקצועיים, אך ייתכן וחלק מהפעילות המבוצעת בהם לא תהיה מונגשת לחלוטין לאנשים עם לקות ראייה או קריאה, כפי שהסדנה הנ"ל תהיה. כמו כן, חשוב לציין, כי מנויי הספריה הנרשמים לסדנה זו, זוכים למימון כספי כמעט ומלא לסדנה, הודות לתורמים שונים התומכים בפעילות. לחץ לחזרה.
  13. מהי עלות ההרשמה לסדנה? כיצד ניתן לשלם והאם יש מדיניות ביטולים?
    תשובה: עלות הסדנה לאחר סבסודה, הינה 500 ₪ למשתתף (50 שקלים למפגש). מחלקת שירות הלקוחות של הספריה תעמוד אתכם בקשר באשר להסדרת התשלום. בכל מקרה, יש להסדיר את התשלום במלואו עד לשיעור הראשון. במידה והמשתתף מבקש לבטל את הרשמתו עד לפתיחת הסדנה, הוא יזוכה באופן מלא על דמי ההרשמה. במידה והמשתתף מבקש לבטל את הרשמתו לאחר פתיחת הסדנה, לא ניתן לקבל כלל החזר כספי על דמי ההרשמה. מספר המקומות מוגבל, אז במידה ואינכם בטוחים שתוכלו להשתתף, עשו ככל שביכולתכם למנוע פגיעה במנוי אחר שיכול היה ליהנות מההשתתפות המסובסדת. לתשומת לבכם, צריך להיות מספר מינימלי של משתתפים על מנת שזו תפתח. לחץ לחזרה.